Partnerschap

DE PARTNERS VAN COMALSO 

 1. HORIZON 2000:  http://www.h2000.be 
 2. CHATEAU VERT à Huy: http://www.lesecolesduchateauvert.be 
 3. PHARE/COCOF https://phare.irisnet.be  
 4. OJP Asbl : Facebook : l’odyssée de julie et pablo
 5. . …

1. HORIZON 2000 

   1.  1. HORIZON 2000 :   http://www.h2000.be/ Vereniging van informatie over communicatie en demystificatie van de gehandicapte persoon, opgericht in 1989, heeft de wil om met verschillende partners samen te werken om het imago van de gehandicapte persoon in onze samenleving te verbeteren, terwijl projecten worden ontwikkeld die de gehandicapte persoon en hem waarderen toelaten om een ​​optimale integratie te leven. De samenwerking tussen Horizon 2000 en Comalso bestaat al enkele jaren. Horizon 2000 is gespecialiseerd in het organiseren van conferenties, evenementen, bewustwording en heeft een breed scala aan contacten voor verspreiding. Regelmatig heeft Comalso ideeën voor conferenties en zorgt Horizon 2000 voor de hele organisatie. Zo benadrukt elke vereniging de kwaliteiten van de andere vereniging.

2. CHATEAU VERT op HUY 

   1. 2. CHÂTEAU VERT op HUY  :  http://www.chateauvert.be/fr/services-2.html Deze instelling bestaat uit 2 residentiële diensten (SRA) en een crèche en verwelkomt volwassenen met motorische stoornissen. De instelling wil de beste plaatsen van het leven en de zorg voor lichamelijk gehandicapten bieden. Het belang van het hebben van kleine structuren maakt een “gezinsleven” zeer gewaardeerd door de bewoners en de opvoeders van hun verschillende diensten. De teams voelden de noodzaak om voor elke plaats van het leven een bepaald operatieproject te ontwikkelen. Deze projecten benadrukken de sociale rol, het gevoel van eigenwaarde en de wens tot integratie, die allemaal deel uitmaken van het institutionele project. Dit toont het belang dat wordt gehecht aan respect voor het individu en de zorg van het multidisciplinaire team om hun integriteit en waardigheid aan iedereen te garanderen. Regelmatig bezielt Comalso formaties en CHÂTEAU VERT plaatst een gratis gracieuze plek. Zo benadrukt elke vereniging de kwaliteiten van de andere vereniging.

3. PHARE / COCOF  : https://phare.irisnet.be/  

   1. Zijn missie  :
   2. De PHARE-dienst biedt informatie, begeleiding en financiële interventies aan mensen met een handicap in het Brussels Gewest. Het accrediteert en subsidieert veel diensten.

Zijn Ruimte ontmoet informatie

   1. Ruimte van 120 m² beschikbaar voor partners of geïnteresseerde verenigingen, groepen en diensten in de context van activiteiten, vergaderingen, vergaderingen.
    Minister Céline Fremault:l>

  Zijn vaardigheden

  1. Minister van de regering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, belast met huisvesting, kwaliteit van leven, milieu en energie.
  2. Minister, lid van het College van de Franse Gemeenschapscommissie (COCOF), belast met gezin, personen met een handicap, sociale actie en internationale betrekkingen.
  3. Lid van het Gemengd Comité van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (COCOM), belast met gezins- en gezinsbijslagen, mensen met een handicap, sociale actie en de strijd tegen armoede.

  Sinds 3 jaar ontvangt Comalso een terugkerende subsidie ​​van het kabinet van minister Céline Fremault. We hebben verschillende gelegenheden gehad om haar te ontmoeten en we waardeerden haar persoonlijke investering in haar verschillende verantwoordelijkheden. Comalso heeft al frequent gebruik gemaakt van de verschillende diensten die PHARE / COCOF aanbiedt en we waarderen deze verschillende ondersteuningen in relatie tot onze doelstellingen.

  Van links naar rechts de heer Decoppieters, Comalso, mevrouw Minister # Frémault, Manon Audry, vrijwilligerslogoe

  4. OJP ASBL (Odyssée de Julie et Pablo)  

  is een nieuwe vereniging geleid door twee jonge dynamische moeders ! :
   • Doelstellingen :
   1. Help hun kind om autonoom vooruitgang te boeken in het licht van hun handicap. Zowel op cognitief niveau, motor als in communicatie.
   2. Verleng in het verlengde ook andere mensen die dezelfde moeilijkheden ondervinden.
   3. Bevordering van cognitieve ontwikkeling en toegang tot leren voor mensen met ernstige motorische handicaps.
   4. Gereedschappen en technieken voorstellen die voor iedereen toegankelijk zijn. 
   • Acties: 
   1. Organiseer sessies met mensen met motorische beperkingen om de communicatiemiddelen, games en leertechnieken aan hun problemen aan te passen.
   2. Pas communicatiemiddelen en leer aan de mogelijkheden en moeilijkheden van elk op een speelse en motiverende manier.
   3. Lezingen geven aan professionals en studenten (logopedisten, docenten)
   4. Trainen, testen, zichzelf informeren en materiaal produceren.
   5. Organiseer aangepaste bordspelsessies in traditionele en gespecialiseerde scholen tussen valide en gehandicapte kinderen.
   • Motivatie : Demonstreer dat communicatieproblemen geen gebrek aan begrip betekenen, dat een persoon met ernstige motorische beperkingen kan leren, communiceren en spelen. Bordspellen maken het gemakkelijk om te laten zien, de ogen van kinderen en volwassenen veranderen heel snel wanneer we samen spelen.

  Comalso werkt ook nauw met de communicatie om het ook te personaliseren zo goed mogelijk en passen zich aan de restcapaciteiten van de CAA-gebruiker aan. Daarom missen we de tijd om de speelse kant met aangepaste spellen te ontwikkelen. En nu, dankzij een jonge logopedist gemotiveerd op het gebied van CAA, ontmoet COMALSO OJP Asbl. :

  AANPASSING van GAMES voor kinderen met een handicap BMI kan zijn handen niet gebruiken! Leer COMMUNICEREN door te SPELEN! Het is geweldig!

   

  OJP Asbl (games) en COMALSO (CAA / AAC-communicatie) dit zal vonken maken …

  PARTENARIAT QUI VA FAIRE DES ETINCELLES

  LIEN vers OJP : http://comalso.be/odyssee-de-julie-et-pablo-asbl/:

  5. AVIQ 

  AVIQ/AWIPH  (partnerschap in reflectie)

  6. ….. 

  SAMENWERKING MET COMALSO  

  1. 1. De VZW TOLBO :         www.vzwtolbo.be   Mark Van Assche heeft in 2012 de VZW TOLBO opgericht. De belangrijkste  thema is ” Toegankelijkheid”. Mark is een heel correcte persoon die de respect als grote waard waardeert. De maandag 6 maart 2017 hebben we mekaar ontmoeten en besloten om een samenwerking te starten. Al lang heeft de vzw TolBo op zijn eigen website een link naar de site van COMALSO gelegd met onze toestemming. Nu gaat COMALSO ook een link naar zijn website www.vzwtolbo.be leggen Hopend op een lange en positieve samenwerking !