What betekent AAC ?

AAC is de afkorting van Alternatieve & Ondersteunde”

Het is de internationale benaming van alle communicatie ondersteuningen. Vertrekkende van een boek met afbeeldingen tot een compleet communicatiesysteem, inclusief apparaten en software.

Een Alternatief en ondersteunde Communicatie is elke vorm (met uitzondering van de normale spraak) welke de spraak helpt of vervangt bij een persoon die nooit heeft kunnen spreken of die niet meer in staat is om te spreken.

Ons doel is de resterende capaciteiten te evalueren opdat een aangepaste AAC hulp zal aangeboden worden , om te kunnen communiceren op een autonome manier, indien mogelijk. De communicatie is voor iedereen onontbeerlijk om een sociaal leven te hebben. De mogelijkheid om te communiceren via spraak, lijkt ons zo normaal tot op een onverwacht moment een gebeurtenis, los van onze wil, ons plotseling verhindert.

Meerdere methodes Eén doel: communiceren

Deze samenvatting over Alternatieve en Ondersteunde Communicatie is het resultaat van 15 jaar praktische ervaring. Het doel is om alle personen op zoek naar informatie omtrent Alternatieve en Ondersteunde Communicatie, te helpen. Ons werk speelt zich voornamelijk af op het terrein en we zijn ons er van bewust dat het domein van Alternatieve en Ondersteunde Communicatie zich snel uitbreid en dat daarnaast de technologieën snel evolueren.

Ons wens is om wegen aan te wijzen en te trachten banden te scheppen tussen alle associaties, werkzaam op het domein van de Alternatieve en Ondersteunde Communicatie. Wij wensen een goede vooruitgang voor allen en aarzel niet ons te contacteren, want elke complementaire informatie is welkom !!!

De ACC systemen kunnen worden onderverdeeld in 3 groepen :

  1. Systemen met gebaren
  2. Grafische systemen
    • monosemie
    • polysemie
  3. Alfabetische systement